Monday, 3 February 2014

Fila ungdomssamling, 01.02.14

"..kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er." (1. Petr. 5:7)

Så var det dags för ungdomssamling återigen. Efter att ha haft julledigt körde vi igång redan 18 januari med en samling i Baptisternas kapell Salem i Yttermark. Nu (01.02) var det då alltså redan dags för den andra ungdomssamlingen i ordningen detta år (2014) och samlingen hölls i Filadelfiakyrkan i Närpes.
Mötet var givande på många sätt och vis:
Som vanligt inleddes samlingen med välsmakande fika som denna gång bestod av nybakade ostsemlor och runebergstårtor, som Sarah hade bakat. Snart fylldes det ljuvligt bröddoftande fikarummet även av många härliga människor som bidrog till en skön gemenskap.
När pratet lugnat sig och magarna äntligen slutat grymta, var det dags att fylla på med den andliga maten, dvs Guds ord. (Matt 4:4) 


Samlade till möte
Alla samlades i kyrkosalen och efter några snabba wc-besök var alla på plats och mötet kunde börja.
  
Kvällens inbjudne talare var Markus Linde. Han berättade om vad det handlar om att ha Jesus som sin Herre, hur vi har en uppgift i denna värld, även när saker och ting känns jobbigt och man helst skulle dra täcket över huvudet och gömma sig från allt runt omkring.


Markus Linde - Hemma från Arbrå, Sverige
- Politiska åsikter "My evil plan to save the world"
(källa: FB)Markus berättade även om hur vi får kasta alla våra bekymmer på Herren och låta Honom fylla oss av sin frid, istället för att låta oron stjäla vår energi. Gud vill att vi skall komma till Honom med våra problem. Han vet vad vi behöver innan vi bett honom om det. (Matt 6:8) 

Julia, som nyligen besökt en kristen konferens i Göteborg vid namn "Mission Possible", fattade även hon micken och berättade inspirerande om hur Gud mött henne under denna resa.

Såväl före som efter Markus tal fick vi tillsammans lovsjunga allas vår Gud. Han som känner varje människa, älskar oss över allt annat och som tagit det straff som var vårt, Han är värd att bli upphöjd och prisad!


 
Lovsångsteamet denna gång:
Julia, Jakob, Ellinor å Mathias


Kvällens lek: Eat your gingerbread as fast as you can. No hands!
Som segrare utgick denna gång Josef.
Sophia, som var mötesledare, var kvinnan bakom leken.

Julia berättar om "Mission Possible"


 
Bettina sjöng "Only teardrops" för oss


"God is my victory and he is here!"
Alan höll koll på ljud och bild
Tack alla för en trevlig kväll! Håll ögonen öppna för evenemang på FB. Nästa ungdomssamling är inplanerad om två veckor (15.02). Vi ses!

(Obs! Har du några frågor angående ungdomssamlingarna, kontakta nån av följande ledare på FB:
Sophia Lundell, Julia Bengtsson, Emilia Enlund, Sarah Woodward, Liisa Tarmasto, Alan Kongari eller Mathias Salo)

No comments:

Post a Comment