Sunday, 16 February 2014

Mycket kärlek!

I fredags var det ju vändagen, eller alla hjärtans dag, vilket vi tog fasta på under gårdagens ungdomssamling: Vi hade kärlekstema!


För att lyxa till det hela bjöd vi på hjärtliga välkomstdrinkar, och när farstun började fyllas med minglande människor blev det dags för servering - jordgubbsmousse toppad med chokladhjärtan och gamla pepparkakor (hehe). Undertecknad och Sarah var skyldiga för serveringen denna gång...


Så småningom började det dra ihop sig för mötet, som inleddes med skönsång av dessa vackra damer!


Sen blev det dags för Emilias gentlemannatest - vem skulle gå ut som segrare? Kristian, Benjamin och Eino överträffade varandra i kreativa lösningar för de problematiska situationer som kan uppstå under en dejt - där kvinnans välbefinnande hela tiden stod i centrum.


Efter överläggande av den kvinnliga juryn blev Eino kvällens gentleman!


Denna kväll fick vi även bevittna hur Alan grillade Julia och Mathias i sin talkshow, med kärlek som tema. Intervjun gick från mer allmänna frågor om kärlek, till deras personliga syn på förhållandet mellan man och kvinna, med Bibeln som grund.Kärlek oss människor emellan i all ära, men Gud, kärleken själv, behöver vi ändå ha som centrum i våra liv.

Efter talkshowen lovsjöng vi tillsammans, och sen fick Alan ordet igen. Han berättade om kärlekens fem språk - på vilka olika sätt vi visar, och förstår, kärlek: kärleksfulla ord, kvalitetstid, gåvor, tjänster och fysisk beröring. Vi kan ha fler kärleksspråk än ett. På denna sida kan du testa vilket ditt kärleksspråk är!


Så, slutligen ett bibelord om den kärlek som är störst: 

"Men Sion säger: "Herren har övergivit mig, Herren har glömt mig." Kan då en mor glömma sitt barn, så att hon inte förbarmar sig över sin livsfrukt? Och även om hon kunde glömma sitt barn, skall jag inte glömma dig." Jesaja 49:14-15

Tack alla för en trevlig kväll!

//Sophia

No comments:

Post a Comment