Monday, 2 December 2013

Julfest!

I lördags, efter flera veckor med planering och förberedelser, var det dags för vår julfest - en storslagen inledning på adventstiden.

Vi började kvällen en timme tidigare än vanligt, med risgrynsgröt och hembakad limpa. 
När alla förhoppningsvis var mätta och belåtna, blev det program. Efter en stunds väntan i mörkret skred lucia, följd av en tärna, två stjärn"gossar" och en ängel, in. Under en allsång passade vår lilla ängel på att dela ut lite godispåsar.Efter luciatåget passade Mathias på att hälsa alla välkomna, hålla en liten andakt och dra en lek: Mikael Bengtsson satte rekord i att skruva åt julbelysningslampor i tomteutstyrsel!


Sen sjöng Ellinor Grahn ett par fina sånger med vacker stämma.


Därefter blev det en försmak av Kalle Ankas jul... Askungens klänning fixades till av mössen, och slutresultatet var absolut bedårande, som ni ser.
Efter Askungen fick vi höra en hälsning i brevform från ”Amirika”, av fina Karolina på andra sidan Atlanten. Sedan var det dags för lite mer disney - Lady och Lufsen på romantisk middag, ackompanjerade av två svartmuskiga italienare.
Vi fick också njuta av några sånger av Alan, med sin härliga sångstil!


Efter Alan sjöng Julia, Becka och Mirjam några juliga sånger i stämmor, och även det var mycket fint. Julfestprogrammet började lida mot sitt slut, men som en grandiosa avslutning (som Hemulen sade åt Filifjonkan) hade vi en traditionell jultablå. Det är ju trots allt det som är kärnan i vårt julfirande.Eftersom en julfest alltid är en julfest, hade vi satsat och hade en andra omgång servering: glögg, julstjärnor och pepparkakor som jag och Julia dekorerat med mycket kärlek!


Även här hade Karolina smugit med på ett hörn - M&M:s!


Jakob ansvarade för multimedian under kvällen, och det med bravur. För de ansvariga avrundades kvällen med städning och diskning... (Disken på bilden är bara en bråkdel...) En trevlig avslutning på en fin kväll!Ett jättestort tack till alla som på olika sätt - med musik, sång, kökshjälp och förberedande pyssel, exempelvis - bidragit! Fram för allt, tack till alla som kom på julfesten också! Hoppas att ni hade roligt.

Nu tar vi jullov från ungdomssamlingarna, men i sen i januari kör vi igång igen! Någon gång i mitten av december kommer vi dock, med Julia och Mathias i spetsen, att åka till ålderdomshem och sjunga julsånger - ta kontakt med någon av dem om intresse finns.

// Sophia ☺ (Den här smileyn är ju lite gullig!)

3 comments:

 1. Åh! Jag blir SÅ glad och stolt över er! Ni är så duktiga och lägger ner hela er själ i dethär! Saknar er alla från Närpes och tycker ni är världens bästa! <3

  //Karolina

  ReplyDelete
 2. Alltså Wow va nie kreativa!
  Helt sjukt vilket otroligt jobb ni gör!
  Massa kärlek till er! <3

  ReplyDelete
 3. Alltså Wow va nie kreativa!
  Helt sjukt vilket otroligt jobb ni gör!
  Massa kärlek till er! <3

  ReplyDelete